Ploegvoorstelling vol sfeer en ambitie
Zaterdag is het zover: dan begint GREENYARD Maaseik aan de competitie op het veld van nieuwkomer Thuismakers Brabo Antwerp.
Het is dus aftellen en dat deden we ook al dinsdagavond op een uiterst sfeervolle ploegvoorstelling. GREENYARD Maaseik zag inderdaad weer tal van trouwe en nieuwe sponsors aanschuiven in de STEENGOED Arena.
Op de vloer, waarop onze spelers de komende maanden hun kwaliteiten zullen tonen, zorgden de culinaire hoogstandjes van onze vaste cateraar GASTRIMON dat iedereen ook de ambities van onze ploeg kon smaken.
Kersvers clubvoorzitter Jos Franssen en manager Dieter Leenders verwezen met de nodige trots naar het 65-jarig bestaan van de club en het 50-jarig bestaan van onze jeugdwerking. Een gezonde club, maar ook een ambitieuze club.
Zoals elk jaar gaan we voor trofeeën. Onze nieuwe hoofdcoach Guido Görtzen heeft in de vele oefenmatchen al gezien dat hij een brede en slagkrachtige spelerskern beschikt.
In de voorbereiding hebben we nog niet veel overwinningen laten optekenen, maar daar is een goede reden voor.
We kozen voor zware tegenstanders en veel wedstijden op verplaatsing, tot in Polen toe. Afgelopen weekend moesten we tweemaal onze meerdere erkennen bij het zwaar versterkte Nova Tech Groningen, zaterdag met 3-0, zondag heel nipt met 3-2 (26-24, 25-18, 21-25, 23-25, 15-13).
Al die zware opdrachten hebben geholpen in de opbouw naar het nieuwe seizoen, dat ook in eigen land forse tegenstand belooft. Dat ondervond eeuwige rivaal en titelverdediger Knack Roeselare zondag al in de Supercup. Decospan Menen verraste de West-Vlaamse buren met 3-1. Dat kan tellen als statement.
En ook VH Leuven draait al op volle toeren. Zij keren vandaag terug uit Tenerife als winnaar van een prestigieus tornooi, waar ze in de halve finale Guaguas Las Palmas, kwartfinalist in de vorige Champions League, met 0-3 versloegen.
Het wordt dus een competitie op de toppen van de tenen, met daarnaast extra uitdagingen in de BeneConference en als kers op de taart de Champions League.
We zetten ons dus schrap en tellen af naar zaterdag.