Met één been

<p>Foto Patrick Martens</p>

Zaterdag 30 januari '21 om 20u30 GREENYARD Maaseik - Lindemans Aalst 3-0 (25-22 25-15 27-25) - scouting

GREENYARD Maaseik stond vanavond tegenover LINDEMANS Aalst in de heenwedstrijd voor de halve finale van de Beker van België. Aangezien Maaseik al enkele jaren niet meer in de finale van de Beker van België zelf had gestaan, waren de mannen van Joel Banks er enorm op gebrand om LINDEMANS Aalst hier dit jaar geen stokje voor te laten steken.

Set 1 GREENYARD Maaseik nam meteen een sterke start, 6-3. LINDEMANS Aalst liet echter niet begaan en naderde terug tot 9-8, maar de thuisploeg stak net op tijd een tandje bij, 14-11, Jolan Cox. Opnieuw beenden de bezoekers bij tot 16-15 en ook deze keer haalde GREENYARD zijn beste spel nog eens boven om de voorsprong terug uit te bouwen, 19-15.

Bij 20-19 was weerom alles over te doen. Jelte Maan scoorde 22-20 en met een ace van Esfandiar kreeg GREENYARD Maaseik een klein vooruitzicht op setwinst. Met 23-22 bleef het echter spannend. Pieter Verhees scoorde eerste setpunt, 24-22 en Jeroen Oprins sloeg tenslotte een beetje onfortuinlijk zijn aanval via de netrand buiten, 25-22.

Set 2 GREENYARD Maaseik was nu helemaal op dreef gekomen, 5-1 en 9-5. LINDEMANS Aalst speelde echter voor wat het waard was en bleef zo in het kielzog van de GREENYARD, 14-12. Jelte Maan timmerde zijn ploeg naar 19-14 en bij 21-14 kon het voor de thuisploeg niet meer fout gaan in deze tweede set, 24-15. Jolan Cox besliste de set met een diepe ace, 25-15.

Set 3 Over 2-2 en 6-6 ging deze derde set gelijk op, 9-8. GREENYARD nam dan afstand van zijn tegenstander, 15-10 en 18-13. Bij 20-14 had GREENYARD Maaseik de zo belangrijke thuiswinst in deze eerste halve finale voor het grijpen, maar LINDEMANS kwam na een time out terug tot 20-17. Het moment voor Joel Banks om ook zijn troepen naar de kant te roepen om de bezoekende opmars een halt toe te roepen, Esfandiar ging voor 21-17.

Bij 21-19 kwam Maaseik echter niet onder de druk uit van een opzettend Aalst, 23-23. Opnieuw greep Banks naar de time out en deze keer met meer succes. Jolan Cox scoorde het eerste matchpunt, 24-23. Rybicki gaf nog niet op, 24-24. Dan dook Pieter Verhees op voor 25-24, maar Esfandiar serveerde zijn opslag in het net, 25-25. Jolan Cox dan nog eens voor 26-25 en na goed verdedigend werk, mocht hijzelf tenslotte de klus helemaal klaren, 27-25.